Lluís Avendaño Solà

Lluís Avendaño Solà

Nascut a Barcelona, l'any 1958, cursa els seus estudis musicals en el Conservatori Superior Municipal d'aquesta ciutat, i realitza la carrera de piano amb el catedràtic Miquel Farré, obtenint les més altes qualificacions, i els premis d'honor en els graus elemental, mig i superior.

Durant uns anys, va treballar amb la professora Maria Curcio, a Londres i als cursos de Barcelona i Torroella de Montgrí.
Primer premi en els concursos de Vilafranca del Penedès (1980), "Juventudes Musicales de Sevilla" (1980), Concurs Permanent de Joventuts Musicals (1980), "Ciutat de Manresa" (1989), i "Xavier Montsalvatge" de Girona (1989).

Ha estat professor en els Conservatoris de Barcelona, Saragossa, Manresa i Terrassa.

Les seves actuacions l'han portat per tot el territori espanyol, així com a diversos països europeus, Estats Units, Canadà i Cambotja. Ha actuat com a solista amb les següents orquestres: del Gran Teatre del Liceu, Simfònica de Barcelona, Ferenc Liszt de Budapest (Festivals de Cadaqués-1980- i de Torroella de Montgrí-1982), i Orquestra Mundial de Joventuts Musicals (1983) que va dirigir Antoni Ros-Marbà.

http://avendanopiano.com/