La iaia

La iaia

El projecte està liderat per Ernest Crusats (guitarra, veu i flauta travessera), l'acompanyen Jordi Casadesús (contrabaix) i Jordi Torrents (bateria).
El projecte va arrancar l'estiu de 2009 i des de llavors ha realitzat una quarantena de concerts. A destacar les actuacions a festivals com el BAM (Barcelona Acció Musical) i al MMVV (Mercat de Música Viva de Vic), entre d'altres. També entrevistes realitzades a Catalunya Ràdio (Programa: El secret) a Rac 1 (programa: Via lliure) i Com Ràdio ( programes: L'Altra cara de la lluna i Amunt i avall) entre d'altres. Han estat notícia també a l'edició del 24 d'octubre a La Vanguardia i a l'edició del 10 de desembre a El Periódico, i diversos diaris locals.

Musicalment La iaia és una proposta personal i emergent fet que fa que sigui difícil posar etiquetes, tot i així, podem emmarcar la proposta amb els referents sonors del folk independent anglosaxó, la cançó d'autor amb influències mediterrànies. Artísticament La iaia pretén aportar nous elements a la música feta al nostre país fet que fa que esdevingui un so fresc i diferent però alhora molt familiar. Les influències són: Jonathan Richman, The Wave Pictures, Herman Düne, Beirut, Sufjan Stevens, Peter Broderick, Owen Pallett i Manel entre d'altres.
Les lletres, totes en català, parlen d'experiències quotidianes, d'una visió del món crítica amb tocs irònics, reflexions sobre la pròpia cultura i sobre la maneres d'entendre les emocions i els sentiments des del punt de vista peculiar de l'Ernest.

http://www.myspace.com/laiaiamusica
http://www.laiaia.cat
https://www.facebook.com/pages/la-iaia/133700129986545